Äldsta sonen är nu utflyttad till Kina och maken på en sedvanlig affärsresa till den stora tigerekonomin. Ständiga beskrivningar och foton på matupplägg från resorna i Mittens Rike.
Bilder så det räcker till många Bildkokböcker.
Men hur står det igentligen till med maten i det stora landet?
Anna Böhlmark skriver i tidskriften 2000-talets Vetenskap.
Hur mår människorna som inte inser att då deras vanor influeras av västvärldens dåliga matkultur kommer även baksidan av det goda dvs övervikt och sjukdomar.
Diabetes ökar i en rasande takt. Människor betalar stora summor för att få hjälp. Den vanliga föreställningen att det beror på inaktivitet och för mycket mat in går ändå inte ekvationen ihop. Kunskaperna om att det kanske är socker, råvaror och lättprodukter fullproppad med tillsatser som är felet finns de? Levnadsvanor långt ifrån det ursprungliga.
Nya röster börjar höras om naturlig mat och ekologiskt. Kan det vara en början på matrevolutionen även där?
Kina behöver LCHF! Vår familj har i alla fall börjat påverka även i Kina.