Kantarellsoppan…….

Lovade att jag snarast skulle återkomma med recept för svampen som plockades i helgen.

Matmedvetens soppa på trattkantareller.

  • En stor gul lök
  • Ca 5 dl förvälld svamp
  • en stor klick smör
  • 5 dl vispgrädde,
  • 2 dl creme fraiche,
  • 50gram grönmögelost typ roguefortost.
  • 1 tsk worshiresås och en skvätt soya.
  • 1 ½ msk tomatpure,
  • ½ grönsaksbuljongtärning – kung Markattas t ex.
  • 2 dl vatten.
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smaksätt med nymald svartpeppar och salt.
  • Ev lite timjan och en gnutta cayennepeppar sätter knorr på det hela

Bryn en stor hackad lök i smör så den mjuknar.

Lägg i den förvällda svampen i lökhacket och låt det småbrynas en stund, 5 -8 minuter.

Häll i grädden och creme fraiche, smula ner osten, buljongtärningen, vatten, tomatpure och kryddorna, och låt det småputtra ca 10 minuter.

Servera i skålar och dekorera med en kvist timjan och kanske som jag med ett fröbröd, smör och ost.

Jag är inte den som är så noga med mått och mängd utan provar mig alltid fram till skillnad mot maken som måste följa en projektplan, receptet till punkt och pricka.

Lita på era smaksinnen och njut av matlagningens konst.

Tips: Om du ätit en frukost på ägg och bacon använder du frukostens överblivna fett från stekpannan att tex bryna löken och svampen i.

Kommentarer inaktiverade.