Döm om min förvåning när jag som vanligt var redo för min lugna stund med lördagskaffet och morgonTV råkar komma in på Kunskapskanalen och vad är då på Temat? Maten som skyddar.
Fem forskare presenterar resultat av studier kring hälsa och livsmedel, med fokus på diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Hur kan man minska riskfaktorerna och lindra sjukdomstillstånd? Seminariets originaltitel: Antidiabetiska livsmedel. Inspelat den 23 januari. Arrangör: Lunds universitet.
Mat, måltider och minne!
Mat, måltider och Minne var det jag fastnade för men alla otroligt intressanta föreläsningar för den som vill veta mer hur man kan påverka hälsan med vår kost.
24 minuters sammanfattning av 3 studier som bland annat styrker att man genom rätt kost som ger jämna blodsockernivåer påverkar även friska personers intelektuella funktioner. En av dessa studier styrker teorin att essentiella Omega-3 fettsyror kan påverka minnets funktioner i en positiv riktning.
Ha en bra Helg!