Bakade en kladdkaka igår igen.
För att fira finishen av hemsidan! Härlig känsla………Bjöd alla som ville och vågade smaka! Tror inte alla ¨”vågade”. Tänk att det är mycket kontroversiellt att bjuda på en LCHF-kaka trots att det inte är några konstigheter i den. Jag tror de inte visste inte vad de missade.
Men några försöker nog baka en själva till helgen och bjuda nära och kära på så Lycka till!
- 6 ägg
- 1 dl Sukrin
- 300g mörk minst 70% choklad
- 250g smält smör
- ½dl kakao
- 1½ dl mandelmjöl
- 1 tsk vaniljpulver (eko-osötat) samt en nypa salt.
Välj gärna Sukrin i kombination med Steviasocker i så fall tar du mycket mindre mängd eftersom Stevia är mkt sött
Vispa ägg och sukrin (eller den blandningen med stevia). Smält smöret blandat med chokladen och blanda ner med mandelmjölet, kakaon och vaniljpulvret. Går bra att grädda i en stor pajform. Räcker för en 10 – 15 personer beroende på hur chokladtokiga de är eftersom den är väldigt mäktig. Högst 10min i ugnen på 200grader. Servera med en stor klick vispgrädde.